Vergoeding zorgverzekering

Informatie Zorgverzekeraars 2017/2018

Aanschaf van haarwerk met een medische verklaring* wordt door uw verzekeraar vergoed. De hoogte van dit bedrag hangt af van de verzekering die u heeft afgesloten.
De basisvergoeding 2017 bedraagt € 419,50.
De basisvergoeding 2018 bedraagt € 431,00.

Bent u aanvullend verzekerd, dan kunt u wellicht een hogere vergoeding krijgen. Deze informatie staat in uw polisvoorwaarden of informeert u bij uw zorgverzekeraar of bij Hairstudio de Oase.
Leest u goed de polisvoorwaarden van uw verzekering door. Elk jaar worden de voorwaarden gewijzigd. Controleert u goed of dit gevolgen heeft voor de vergoeding van uw haarwerk.
Uw vergoeding voor een haarwerk berekenen? klik hier 

Gecontracteerd zorgaanbieder... 

 zorgverzekeraar 

Hairstudio de Oase is een gecontracteerd zorgaanbieder voor bijna álle zorgverzekeraars. Als gecontracteerd leverancier bied Hairstudio de Oase u meer: u krijgt het volledige vergoedingsbedrag uitgekeerd en u hoeft niet eerst toestemming voor levering aan te vragen bij uw verzekering. U kunt zich met de verklaring van uw arts tot mij wenden. Dit is voor u weer een zorg minder. Een medische indicatie, verklaring van de arts, ís noodzakelijk. Deze dient voor aflevering van het haarwerk te worden ingeleverd bij de . Er zijn verzekeraars die een gedeelte van uw vergoeding uitkeren als u zich wendt tot een niet-gecontracteerde leverancier. Soms wordt er slecht 70% van de vergoeding uitgekeerd! Het is daarom belangrijk dat u de voorwaarden van uw verzekeraar goed leest.
Helaas zijn er nog enkele verzekeraars waar leveranciers de aanvullende vergoeding niet kunnen declareren. Bent u wel aanvullend verzekerd dan dient u de nota van uw eigen bijdrage zelf bij uw verzekering in. De verzekeraar keert dan het aanvullende bedrag aan u uit. Hairstudio de Oase verzorgt dan de aanvraag van de basisvergoeding.

* Medische verklaring: de medische verklaring, daar wordt mee bedoeld de verklaring/diagnose van de huisarts of specialist. Dit is een formulier van de arts waarop vermeld staat wat de medische oorzaak is van het haarverlies. Dit kan zijn de verklaring: alopecia areata, alopecia androgentica, alopecia totalis, chemotherapie of een andere medische oorzaak. De vermelding 'haarverlies' of 'vervanging laatste verstrekking' is niet voldoende.

Vergoeding haarwerk voor mannen

Voor mannen die haarwerk dragen is het belangrijk goed te informeren bij de zorgverzekeraar. Slechts weinig zorgverzekeraars vergoeden Haarwerken voor mannen met mannelijke kaalheid (alopecia androgentica). Een diagnose van de arts; 'mannelijke kaalheid' of alopecia androgenetica voldoet zodoende niet. Er moet meer aan de hand zijn, denkt u bijvoorbeeld aan een haarziekte; alopecia areata of een verminkte hoofdhuid. Psychische klachten worden door de meeste verzekeraars als diagnose afgewezen en zodoende niet vergoed! Overleg deze situatie met uw arts want dient duidelijk te worden vermeld op de medische indicatie.
Belangrijk: Zónder deze verklaring van de arts kan de vergoeding niet bij de zorgverzekeraar aangevraagd worden en dient bij aflevering te worden ingeleverd bij Capelle Haarwerken.
Bij zorgverzekeraar Menzis is slechts vergoeding met indicatie alopecia androgentica mogelijk indien er reeds een verstrekking heeft plaats gevonden vóór 2010.

Mutsjes worden vergoed bij chemotherapie

Bent u aanvullend verzekerd bij Aevitae*, Avero*, CZ**, Delta Loyd**, DVZ*, Interpolis*, Menzis**, OHRA**, Achmea zorgverzekeraars* dan kunt een vergoeding voor een muts of pet, voor dames of heren, aanvragen. De hoogte van de vergoeding verschilt per verzekering.

Belangrijk: Bij Achmea zorgverzekeraars, Aevitea, Avero, DVZ, Interpolis voldoet alléén een medische verklaring voor oncologie of haarverlies door gebruik van medicijnen. (,,tijdelijk of langdurig haarverlies als gevolg van gebruik van medicatie of chemotherapie"), alopecia is zodoende uitgesloten en ontvangt u géén vergoeding. Maakt u dan gebruik van de Achmea ledenvoordeel.
Een medische verklaring van uw arts of specialist met diagnose chemotherapie is hiervoor noodzakelijk.
Bij enkele zorgverzekeraars wordt het alternatief, muts, vergoed náást een pruik. Bijvoorbeeld bij Achmea, bij haarverlies door chemo of medicijngebruik, kunt een pruik declareren en tevens mutsjes tot maximaal €150,00.
Informeert u goed; bij enkele zorgverzekeraars wordt het alternatief vergoed uit de aanvullende vergoeding. Deze vervalt dan bij declaratie van een pruik! 

* alleen bij diagnose chemotherapie
** vergoeding uit aanvullende verzekering

Wilt u meer informatie neemt u dan contact op met Hairstudio de Oase of met uw verzekering

 

 

Contact

Hairstudio de Oase
Abeltasmanplein 3
1448NL Purmerend
(De zorgcirkel lokatie Zuidland A-023)

 

Tel: 0299640553

Mobiel: 0612233162

Google map

Openingstijden

Haarwerksalon

Uitsluitend op afspraak,
Maandag t/m Zaterdag 
Ik kom ook aan huis en in het ziekenhuis

Kapsalon

Uitsluitend op afspraak,
dinsdag en donderdag 9:30 17:30 uur