Verschillen tussen een Haarwerk van echt haar en synthetisch haar

haarwerken1Zowel Haarwerken van echt haar als synthetisch haar kunnen tegenwoordig van dermate hoge kwaliteit zijn, dat een buitenstaander of een bekende het haarwerk niet van het eigen haar kan onderscheiden. De knooptechnieken, het draagcomfort en de bevestigingsmethodes zijn afgelopen jaren namelijk verder ontwikkeld en verbeterd. Dit geldt ook voor de synthetische haarvezel.

Door de extension industrie wordt het voor haarwerkspecialisten in toenemende mate een uitdaging om echt haar van goede kwaliteit te verkrijgen. De ervaring van de haarwerkspecialist met het vinden van kwalitatief hoogstaand echt haar en het netwerk is daarom erg belangrijk geworden. Zoek daarom altijd naar ervaringen van mensen met een specifieke haarwerkspecialist en vraag tijdens het consult goed door hoe de kwaliteit is van het gebruikte haar.


Wanneer is een haarwerk van echt haar of van synthetisch haar het meest geschikt?

Om u goed te kunnen adviseren over het aanschaffen van een haarwerk van synthetisch haar of van echt haar, is het verstandig om altijd eerst te kijken naar wat u dagelijks precies doet. Vragen die hierbij van belang zijn:

  • Wat voor werk doet de desbetreffende persoon?
  • Moet met het haarwerk kunnen worden gezwommen of gesport?
  • Hoe actief is de desbetreffende persoon?
  • Is het haarwerk slechts voor een korte periode, door bijvoorbeeld haaruitval door de behandeling van kanker?
  • Is het haarwerk bedoeld voor iemand met een haarziekte of chronische haaruitval?
  • Welke psychosociale aspecten zijn voor deze persoon van belang?

Naast bovenstaande vragen is het ook belangrijk om vast te stellen welk budget iemand heeft. Een haarwerk van echt haar zal namelijk vrijwel altijd duurder zijn dan een synthetisch haarwerk.

Voordelen van een synthetisch haarwerk

Een belangrijk voordeel van Haarwerken van synthetisch haar, is dat deze Haarwerken weinig onderhoud en styling behoeven. Door iemand die ziek is of zwak is door de behandeling van een ziekte, wordt er vaak voor gemak gekozen. Haarwerken van synthetisch haar worden daarom veelal gekozen door mensen die worden behandeld tegen kanker.

Voordeel van een haarwerk van echt haar

Een belangrijk voordeel van Haarwerken van echt haar, is dat het haarwerk permanent kan worden gedragen/bevestigd. Er kan mee worden geslapen, gezwommen en gesport. Veel mensen met chronische haaruitval of een haarziekte kiezen daarom voor een haarwerk van echt haar.

Als echt haar wordt over het algemeen Europees haar, Chinees haar en Aziatisch haar gebruikt.

Laat u om bovenstaande redenen dus altijd goed adviseren door de haarwerkspecialist, kijk of de specialist beschikt over het ANKO haarwerkspecialist keurmerk en doe eventueel van tevoren uw eigen research. Op deze manier kunt u gezamenlijk met de specialist tot het beste en meest natuurlijke resultaat komen.

 

Contact

Hairstudio de Oase
Abeltasmanplein 3
1448NL Purmerend
(De zorgcirkel lokatie Zuidland A-023)

 

Tel: 0299640553

Mobiel: 0612233162

Google map

Openingstijden

Haarwerksalon

Uitsluitend op afspraak,
Maandag t/m Zaterdag 
Ik kom ook aan huis en in het ziekenhuis

Kapsalon

Uitsluitend op afspraak,
dinsdag en donderdag 9:30 17:30 uur