Dermatologie

Waarom de opleiding Dermatologie

Als kapper en haarwerkspecialist komt ik regelmatig in contact met klanten met hoofdhuid- en haarproblemen. Door de toename van het aantal (hoofd)huidproblemen, vind ik Lisa Hengeveld het van belang dat Hairstudio de oase beschikt over voldoende dermatologische kennis. Door de juiste analyse en gebruik van medische terminologie kan ik professioneel doorverwijzen naar huisarts en/of dermatoloog. Extra dermatologische kennis een belangrijke meerwaarde, mede doordat aandoeningen sneller worden herkend.

Voorlichting (Hoofd)Huidaandoeningen

Hairstudio de Oase speelt, naast medici, een belangrijke rol in het herkennen en het geven van voorlichting over (hoofd)huidaandoeningen bij mannen en vrouwen zoals: Roos, Eczeem, Psoriasis of vormen van haaruitval zoals: alopecia androgentica, alopecia areata of fibrozing alopecia etc. Hairstudio de Oase word op deze manier gestimuleerd om beter samen te werken met dermatologen en andere artsen. Dat geeft aantoonbaar resultaat en krijgt Hairstudio de Oase meer deskundigheid ten opzichte van collega's.

Inhoud Opleiding

Tijdens de opleiding word er gewerkt met reële casuïstieken die in de praktijk veel voorkomen. Hierbij leer ik volgens een dermatologische systematische methode (hoofd)huidproblemen te analyseren. De opleiding is modulair aangeboden en word verzorgd door dermatologen en andere deskundigen.

De opleiding bestaat uit vier modulen:

- Module 1: Anatomie/Fysiologie van hoofdhuid en haren & Observatie en Behandelingsprincipes van hoofdhuid en haarproblemen.

- Module 2: Psoriasis, eczeem en infecties en behandelingen.

- Module 3: Vlekjes enplekjes op hoofdhuid en haargrens.

- Module 4: Dermatologische problemen aan haren en hoofdhuid en behandelingen.

De opleiding Dermatologie zorgt ervoor dat Hairstudio de Oase eerder (hoofd)huidproblemen herkent en beter kan doorverwijzen naar huisarts en/of dermatoloog.

Kan Hairstudio de Oase u helpen met een (Hoofd)Huidprobleem ?

Door tijdens een vrijblijvende advies afspraak kan Hairstudio de Oase de juiste diagnose te stellen en u gericht advies geven of bij twijfel professioneel doorverwijzen naar dermatoloog of andere artsen. Bij Haaruitval kan Hairstudio de Oase een " hoofd" onderzoek doen hierbij word gekeken of de hoofdhuid gezond is, hoeveel haren er per vierkante centimeter zitten, eventuele haarschilfers onderzoeken etc. Daarnaast kan een haarwortelonderzoek gedaan worden. Heeft u al een diagnose van een arts of dermatoloog dan Kan hairstudio de Oase u advies geven bij roos, eczeem in de daarvoor bestemde product keuze of bij haaruitval met het maken van een Haarstuk of een haarwerk op maat.    

 

Contact

Hairstudio de Oase
Abeltasmanplein 3
1448NL Purmerend
(De zorgcirkel lokatie Zuidland A-023)

 

Tel: 0299640553

Mobiel: 0612233162

Google map

Openingstijden

Haarwerksalon

Uitsluitend op afspraak,
Maandag t/m Zaterdag 
Ik kom ook aan huis en in het ziekenhuis

Kapsalon

Uitsluitend op afspraak,
dinsdag en donderdag 9:30 17:30 uur