Bel ons: 0299 640553 - Wij werken alleen op afspraak!

Haaruitval

Haaruitval is normaal, iedereen verliest ca 50 tot 120 haren per dag. Maar er groeien ook telkens weer nieuwe haren bij, daarom zie je niets aan je haar.
Door allerlei oorzaken kun je wel meer haaruitval krijgen, denk aan het gebruik van medicijnen en chemotherapie, ziektes zoals schildklierziekte, stress, ijzertekort, etc.
Lees meer op Haaruitval

Haaruitval bij vrouwen

Dunner wordend haar, kaalheid en haaruitval is niet alleen een mannen-probleem. Ook veel vrouwen ervaren, met name na hun veertigste, dat het haar dunner wordt.
En als vrouw wil je toch graag gezien worden met een mooie bos haar, want haar vormt een belangrijk daal van je identiteit.

Extreem haarverlies

Heb je meer dan normaal haarverlies, dan is er veelal sprake van een vorm van alopecia. Dit is een ziekte die verschillende verschijningsvormen kent, van kale plekken op de hoofdhuid tot algehele kaalheid of kaalheid op andere plekken op het lichaam.
Alopecia is waarschijnlijk een auto-immuunziekte, dat is wanneer het lichaam zichzelf aanvalt.

Haarverlies door hormonen

Veel vrouwen krijgen pas na hun 40ste levensjaar, dus in de menopauze, last van dunner wordend haar. Soms wordt er gezegd dat dit komt door het afnemen van de vrouwelijke hormonen oestrogeen en progesteron. Relatief gezien stijgt dan het niveau aan testosteron, het mannelijke hormoon (wat vrouwen ook een klein beetje hebben). En dat zou dan de oorzaak kunnen zijn van haaruitval. Maar het fijne weten we er (nog) niet van, immers niet elke vrouw heeft dunner wordend haar na haar 40ste.

 

 

Maak je je zorgen over je haar? Wellicht kan ik je helpen.

Maak een afspraak

Hairstudio de Oase

Abeltasmanplein 3 A-023
Zorgcirkel locatie Zuidland
1448 NL Purmerend
+31 (0)299-640553
+31 (0)612233162

Social media