Mediceuticals

Hairstudio de Oase is een gecertificeerde Mediceuticals salon

Heeft u last hoofdhuidproblemen, dunner wordend haar ? Of bent u op zoek naar een product om uw haar en hoofd-huid in optimale conditie te brengen? maak een vrijblijvende afspraak en ontdek welke Mediceuticals® behandeling de juiste keuze voor u kan zijn. De scheidingslijn tussen de verschillende huidaandoeningen is niet altijd duidelijk. Hairstudio de oase kan u helpen bij het stellen van de juiste diagnose en behandelmethode.

Wist u dat?

  • Een op de vier mannen, vrouwen en kinderen momenteel last hebben van veel voorkomende hoofdhuidproblemen.
  • Meer dan 90% van alle mensen ooit te maken krijgt met hoofdhuidproblemen: roos, psoriasis, seborrheic dermatitis, eczeem of een droge hoofdhuid.
  • Het optreden van vervelende hoofdhuid aandoeningen steeds vaker voorkomt, vooral een vette hoofdhuid.
  • Een ongezonde hoofdhuid mede oorzaak is van haaruitval.
  • De meest verkochte shampoo in de wereld een medicinale anti-roos behandeling is.

hoofdhuidproblemen

Veel voorkomende hoofdhuidproblemen

Eczeem

Is een huidziekte waarbij de huid een chronische ontstekingsreactie vertoont, wat zorgt voor jeuk en roodheid. Bij acute eczeem ontstaat roodheid, zwelling en blaasjes. Bij chronische eczeem neemt de roodheid af, er is meer schilferige huid aanwezig en de huid is droger.

Roos

Bij roos is er sprake van een overmatige productie van huidcellen. Miljoenen mensen hebben deze chronische aandoening. De onmiskenbare symptomen van roos zijn witte, vette uitziende schilfers van dode huid die de haren en schouders bedekken, en een jeukende, schilferige hoofdhuid.

Psoriasis

Psoriasis is een chronische (langdurige) huid- en hoofdhuid ziekte. Psoriasis ontstaat wanneer huidcellen zich snel vermenigvuldigen onder het oppervlak van de huid en zich ophopen op het oppervlak voordat ze de kans krijgen om te volgroeien. Meestal duurt huidcelvernieuwing ongeveer een maand, maar met psoriasis vindt het proces slechts in een paar dagen plaats.
Psoriasis zorgt voor een dikke rode ontstoken huid, bedekt met zilverachtige schubben, die meestal jeuken en pijnlijk aanvoelend. Psoriasis wordt verondersteld te worden veroorzaakt door voornamelijk een immuunstoornisse, genetische afwijkingen, infecties, stress of medicatie. Psoriasis lijkt iets vaker voor te komen bij vrouwen dan bij mannen.

Seborrheic Dermatitis

Een vette hoofdhuid heeft de neiging het meeste last te hebben van roos, omdat een vette hoofdhuid de groei van gist ondersteunt. Seborrheic Dermatitis, of vette hoofdhuid/haar, komt niet alleen voor tijdens de tienerjaren maar ook op latere leeftijd. Er is een duidelijke toename in het aantal mensen met een vette hoofdhuid, vooral bij oudere mannen en vrouwen.
Waarschijnlijk is dit hormoongerelateerd.

Mogelijke oorzaken van haarverlies:

Androgenetica alopecia

Een mannelijk vorm van haarverlies en een veel voorkomende vorm van permanente haaruitval. Bij mannen die vatbaar zijn voor alopecia androgenetica kan haaruitval beginnen op elk moment na de puberteit. Meestal begint het (zeer geleidelijke) haarverlies bovenop de hoofdhuid en bij de inhammen die langzaam uitbreiden. De haren aan de zijkanten van het hoofd en de achterkant vallen niet uit. Voor veel vrouwen begint alopecia androgenetica tijdens de menopauze.

Alopecia areata

Alopecia areata veroorzaakt ongelijkmatige haaruitval. Het is meestal gelokaliseerde haaruitval op de hoofdhuid, maar treedt ook op bij andere delen van de huid met haargroei.

Chemotherapie

Sommige vormen van chemotherapie (cytostatica) hebben tot gevolg dat het haar uitvalt.

Haaruitval treedt meestal op 2-3 weken na de eerste behandeling.
De hoofdhuid is gevoeliger, ook voor temperatuurswisselingen.
De hoofdhuid is droger.
Er kan schilfering ontstaan op de hoofdhuid.
Niet alle chemotherapie veroorzaakt haarverlies.

Aanbevolen behandeling: dagelijks wassen en verzorgen van de hoofdhuid met VIVID™ , BIOCLENZ™ of HYDROCLENZ™. Gebruik lauw water en niet masseren. Vervolg de behandeling met het conditioneren van de hoofdhuid met THERAPEUTIC™. Spray NUMINOX™ of CELLAGEN™ over de hoofdhuid.

Andere oorzaken:

Shock / Trauma, Medicatie, Erfelijkheid, Menopauze of Ouderdom.

 

Contact

Hairstudio de Oase
Abeltasmanplein 3
1448NL Purmerend
(De zorgcirkel lokatie Zuidland A-023)

 

Tel: 0299640553

Mobiel: 0612233162

Google map

Openingstijden

Haarwerksalon

Uitsluitend op afspraak,
Maandag t/m Zaterdag 
Ik kom ook aan huis en in het ziekenhuis

Kapsalon

Uitsluitend op afspraak,
dinsdag en donderdag 9:30 17:30 uur