Oorzaken haarverlies

haarverlies-1

De oorzaken van Haarverlies kunnen verschillende redenen hebben. Meer dan een miljoen Nederlanders hebben in meer of mindere mate last van haaruitval.
Dit kan erfelijk bepaald zijn of door tekenen van stress, medicijngebruik (chemokuur), een ongeval of shock. Daarnaast hebben veel pas bevallen vrouwen last van tijdelijke haarverlies.

Wanneer is er sprake van haarverlies?

Gemiddeld groeit een haar 1 tot 1,5 cm per maand en blijft ongeveer 4 jaar op het hoofd zitten. Dagelijks verliezen we ongeveer 60 haren. Men spreekt van haarverlies als dit er meer dan 100 per dag zijn.

Oorzaken haaruitval onderzoeken

Om achter de oorzaak van haarverlies te komen en de juiste diagnose te stellen, is het van belang om u te laten onderzoeken door een dermatoloog of ik, Lisa Hengeveld uw haarspecialist kan een "hoofd" onderzoek doen. Hiervoor ben ik opgeleid door middel van het volgen van de opleiding dermatologie. Met een " hoofd" onderzoek kan er worden gekeken of de hoofdhuid gezond is, hoeveel haren er per vierkante centimeter zitten, en word u op eventuele haarschilfers onderzocht. Door dit onderzoek kan ik de oorzaak herkennen en een behandelplan adviseren en bij twijfel doorsturen naar een dermatoloog.

Haarverlies bij vrouwen

In de laatste jaren is haarverlies bij vrouwen aanzienlijk gestegen. Veel vrouwen kampen dan ook met schaamtegevoel, raken hierdoor gestrest en voelen zich niet mooi meer en hebben het gevoel hun vrouwelijkheid te verliezen. Op mijn pagina haarverlies vrouwen, leest u hier meer over.

Haarverlies bij mannen

Reeds op jongere leeftijd kan haarverlies bij mannen voorkomen. Soms is dit een combinatie van erfelijke factoren en de hormoonspiegel. Veel mannen vinden het echter niet leuk om te merken dat de inhammen steeds hoger worden en de haargrens zich terugtrekt.
Welke haaroplossingen zijn mogelijk? Op mijn pagina haarverlies mannen lees u hier meer over.

Verschillende vormen van haarverlies (Alopecia)
Alopecia Areata
Een haarziekte waarbij het haar alleen op bepaalde plekken uitvalt
Alopecia Androgenenica
Hormoonprobleem dat het haar bij de haargrens, voorhoofd en kruin dunner maakt
Alopecia Traumatica
Afgebroken haar door permanenten, verbranding, ontkroezen of ongeluk
Alopecia Disfussa
Sterke vermindering van haarvolume door geneesmiddelengebruik bij kanker, slecht werkende schildklier of tijdelijk door zwangerschap
Alopecia Totalis
Volledige haaruitval, inclusief van oogharen, wimpers en lichaamshaar
Haarverlies door ziektes
Kale plekken op het hoofd

Wat kunt u doen bij haarverlies?

Ik Lisa Hengeveld, de haarspecialist kan samen met u bekijken wat de oorzaak van uw haarverlies is. Vraag een gratis adviesgesprek aan, zodat ik kan bekijken waar uw haarverlies wellicht mee te maken heeft en welke haaroplossingen ik u hiervoor kan bieden.
Alvast uw vergoeding voor een haaroplossing berekenen? klik hier

 

Contact

Hairstudio de Oase
Abeltasmanplein 3
1448NL Purmerend
(De zorgcirkel lokatie Zuidland A-023)

 

Tel: 0299640553

Mobiel: 0612233162

Google map

Openingstijden

Haarwerksalon

Uitsluitend op afspraak,
Maandag t/m Zaterdag 
Ik kom ook aan huis en in het ziekenhuis

Kapsalon

Uitsluitend op afspraak,
dinsdag en donderdag 9:30 17:30 uur