Alopecia Androgenetica

alopecia-androgenetica-man

Voor een goed begrip van haarverlies is kennis van de haarcyclus noodzakelijk. Niet alle haren groeien gelijktijdig en haren kunnen slechts een beperkte tijd groeien. De groeifase van de haar wordt de anagene fase genoemd. De duur van deze groeifase verschilt van persoon tot persoon. Vrouwen hebben een veel langere groeifase waardoor zij ook langer haar kunnen dragen dan mannen. In de anagene fase zijn de haren dik en goed gepigmenteerd. Gemiddeld is 85% van de hoofdhuid in de anagene fase. In de katagene fase is de groei gestopt. De haar zit nog wel vast in de hoofdhuid, maar de haarfollikel begint te verschompelen. De haar groeit nu steeds dunner uit, er zit ook minder pigment in. In de telogene fase valt de haar uit.
Vaak begint al tijdens de telogene fase een nieuwe haar in dezelfde haarfollikel aan zijn groei. Alopecia androgenetica is een erfelijke kwestie. Het betreft een erfelijke gevoeligheid van de haren voor dihydrotestosteron (DHT), een van de mannelijke hormonen. Vooral haren op de kruin blijken bij veel mannen extra gevoelig voor dit hormoon. Bij deze haren veroorzaakt DHT een verkorte anagene groeifase van het haar zodat de haarimplant dunner lijkt (er zijn tenslotte veel haarfollikels in de telogene 'uitval' fase) en uiteindelijk verschrompeling van de haarwortels. Op dat moment is nieuwe haargroei niet meer mogelijk.

 

alopecia-androgenetica-3

Hoe verloopt Alopecia Androgenetica bij mannen?

Bij mannen begint deze kaalheid bij de slapen en op de kruin en gaat meestal door tot er alleen een rand haar op het achterhoofd over blijft.

  

 

 

alopecia-androgenetica-2

Hoe verloopt Alopecia Androgenetica bij vrouwen?

Bij vrouwen komt alopecia androgenetica meestal tot uiting door een dunnere haarinplant, vaak dominant op de middellijn van het hoofd.

 

 

 

Alopecia Androgenetica is erfelijk bepaald

Alopecia androgenetica is strikt genomen geen ziekte of aandoening. Het is een normaal verouderingsverschijnsel. Dat neemt niet weg dat het voor een aantal mensen heel vervelend kan zijn, zeker voor vrouwen bij wie de kaalheid goed zichtbaar is. Ook voor mannen bij wie de kaalheid al op jonge leeftijd inzet, kan dit heel belastend zijn. Vooral jonge mannen voelen zich "ouder" overkomen en minder aantrekkelijk. Dit kan het zelfvertrouwen behoorlijk aantasten.

Heeft u Alopecia Androgenetica ?

Vraag dan een gratis adviesgesprek aan. Hairstudio de Oase kan indien wenselijk een haarwerk op maat of passend haarstuk aanmeten, zodat u zich weer zelfverzekerd over uw haar voelt. Hairstudio biedt u de juiste haaroplossing.
Wilt u weten of in aanmerking komt voor een vergoeding? klik hier 
Alvast u vergoeding berekenen? klik hier

 

Contact

Hairstudio de Oase
Abeltasmanplein 3
1448NL Purmerend
(De zorgcirkel lokatie Zuidland A-023)

 

Tel: 0299640553

Mobiel: 0612233162

Google map

Openingstijden

Haarwerksalon

Uitsluitend op afspraak,
Maandag t/m Zaterdag 
Ik kom ook aan huis en in het ziekenhuis

Kapsalon

Uitsluitend op afspraak,
dinsdag en donderdag 9:30 17:30 uur