Alopecia Areata

alopecia-areata-2

Wat is Alopecia Areata ?

Alopecia areata betekent pleksgewijze kaalheid. Het is een ziekte van de haarwortels die overal op het lichaam kan voorkomen waar normale haargroei is.
De plekken waar de haarwortels zijn aangetast, zijn in de regel rond of ovaal. In de plekken vallen (vrijwel) alle haren uit, terwijl de huid eromheen een normale haargroei toont. Het gevolg is dat er één of meer kale gebieden ontstaan.

Wat is de oorzaak van Alopecia Areata?

De precieze oorzaak van alopecia areata is onbekend. Men denkt dat alopecia areata een immunologische oorzaak heeft, dat wil zeggen dat wordt gedacht aan een stoornis in het afweermechanisme van het lichaam, de immuniteit. De afweer is als het ware ontspoord en richt zich niet tegen infecties van buitenaf maar tegen het eigen lichaam, in dit geval tegen de haarwortels. Dit wordt versterkt doordat gebleken is, dat mensen met deze ziekte verhoudingsgewijs iets vaker lijden aan andere ziekten die gepaard gaan met stoornissen in het afweersysteem. Dit kunnen sommige schildklierziekten, vitiligo (witte plekken op de huid), of bepaalde vormen van bloedarmoede zijn. Daarbij kan Alopecia Areata zowel tijdelijk als chronisch zijn. Het komt regelmatig voor dat Alopecia Areata plaatsvindt na een sterke emotionele periode van stress. 

Vormen van Alopecia

Alopecia Areata kan zich voordoen in 3 gradaties:

  • Alopecia Areata dit uit zich door pleksgewijze kaalheid
  • Alopecia Totalis dit uit zich door geen hoofdhaar groei
  • Alopecia Universalis waarbij alle haargroei en lichaamsbeharing is gestopt

Kijk ook bij haarverlies bij mannen voor meer informatie over kaalheid bij mannen.
Kijk ook bij haarverlies bij vrouwen voor meer informatie over kaalheid bij vrouwen.

Ik heb last van alopecia areata, wat nu?

Het verstandigste is om een gratis adviesgesprek aan te vragen, zodat ik Lisa Hengeveld van Hairstudio de Oase kan kijken en onderzoeken welke vorm van alopecia u heeft en kan u van juist advies voorzien. Indien wenselijk kan Hairstudio de Oase een haarwerk op maat of een haarstuk voor u maken, zodat u uw kale plekken kunt verdoezelen of weer met een volle haardos trots op u zelf kunt zijn.

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan!

 

Contact

Hairstudio de Oase
Abeltasmanplein 3
1448NL Purmerend
(De zorgcirkel lokatie Zuidland A-023)

 

Tel: 0299640553

Mobiel: 0612233162

Google map

Openingstijden

Haarwerksalon

Uitsluitend op afspraak,
Maandag t/m Zaterdag 
Ik kom ook aan huis en in het ziekenhuis

Kapsalon

Uitsluitend op afspraak,
dinsdag en donderdag 9:30 17:30 uur