Haarverlies bij mannen

haaruitval-man-1

 
Er zijn diverse vormen van haarverlies bij mannen, het begint meestal om en nabij het 30 ste levensjaar, maar kan ook eerder of later zijn. Haaruitval bij mannen kent diverse vormen en begint vaak met dunner wordend haar en een terugtrekkende haargrens.
Haaruitval bij mannen kan divers verlopen. Is er sprake van een erfelijke aandoening of komt 'vroegtijdige kaalheid' vaak in de familie voor, is de kans groot dat u hier ook mee te maken krijgt. Normaal gesproken begint haarverlies bij mannen met dunner wordend haar op de kruin, een terugtrekkende haargrens en steeds hoger wordende inhammen.

Erfelijke kaalheid of alopecia androgenetica

De zogenaamde 'mannelijke kaalheid' dat op natuurlijke wijze verloopt, noemt men Alopecia Androgenetica. Hierbij ontstaan kale plekken op de kruin, waardoor de hoofdhuid steeds zichtbaarder wordt. Beginnende kaalheid kan al tussen de 20ste en 50ste levensjaar ontstaan. Bijna 90 procent van de mannen heeft op zijn 70ste wel een bepaalde vorm van kaalheid. Indien Alopecia Androgentica in uw familie voorkomt, is de kans groot dat u hier als man ook mee te maken krijgt.

Als er echt kale plekken op de hoofdhuid ontstaan, spreekt men over Alopecia Areata

Welke factoren spelen een rol bij het haarverlies van mannen?

Haarverlies bij mannen wordt beïnvloed door de leeftijd, erfelijkheid en hormoonhuishouding. Een kalende hoofdhuid heeft een verminderende bloedtoevoer, wat verdere haarverlies en haaruitval doet toenemen. Daarbij geldt ook dat onder andere uw voedingspatroon, overmatig alcohol, veel stress, slechte nachtrust en medicijngebruik tot meer haarverlies en vervoegd haaruitval kunnen leiden.

Wat kunt u aan het haarverlies doen?

Indien haarverlies zich eenmaal heeft ingezet, is dit proces moeilijk of onmogelijk te stoppen. Hairstudio de Oase helpt mannen zoals u met beginnende kaalheid of (overmatig) haarverlies. Dit kan door middel van een haarstuk voor mannen, of (gedeeltelijk) haarwerk op maat. Ik geef graag het juiste advies en ga samen met u kijken naar de juiste oplossing voor uw haarproblemen.
Kijk ook bij haaruitval door ziektes waarbij haaruitval door bepaalde ziektebeelden wordt veroorzaakt.

U wilt (nog) geen haarverlies?

Voelt u zich ook nog te jong om haarverlies te accepteren of heeft u uw eigen schoonheidsideaal en wilt u (weer) een normale haardos hebben? Onderneem dan gelijk actie en wacht niet langer en maak een afspraak

 

Contact

Hairstudio de Oase
Abeltasmanplein 3
1448NL Purmerend
(De zorgcirkel lokatie Zuidland A-023)

 

Tel: 0299640553

Mobiel: 0612233162

Google map

Openingstijden

Haarwerksalon

Uitsluitend op afspraak,
Maandag t/m Zaterdag 
Ik kom ook aan huis en in het ziekenhuis

Kapsalon

Uitsluitend op afspraak,
dinsdag en donderdag 9:30 17:30 uur