Haarverlies bij vrouwen

dun-haar-bij-vrouw

Haarverlies bij vrouwen is een veel voorkomend probleem, dat zich uit in 'meer haarverlies dan anders' tot het volledig uitvallen van de hoofdharen. Haarverlies bij vrouwen zie je meestal het eerste in de scheiding en neemt vooral toe in de menopauze. Ongeveer de helft van de vrouwen in Nederland krijgt met deze vorm van haaruitval te maken. Haarverlies begint soms al op jongere leeftijd, alhoewel dit vaker voorkomt bij het ouder worden en het haar zichtbaar dunner wordt, leidt dit normaal niet tot volledige kaalheid of Alopecia Androgenetica zoals bij mannen, waarbij echt kale plekken op de kruin ontstaan. Haarverlies bij vrouwen betekent over het algemeen dat er een sterk verdunde haarimplant over een groter oppervlak op de hoofdhuid ontstaat. Indien er echt kale plekken ontstaan, spreek je al gauw over Alopecia Areata.

Oorzaken haaruitval bij vrouwen

Alhoewel haaruitval bij vrouwen veel voorkomt in de menopauze en dus gerelateerd wordt aan grote hormoonschommelingen, kan haarverlies of extreme haarverlies meerdere oorzaken hebben. Enkele veel voorkomende oorzaken van haarverlies en factoren die de staat van het haar nadelig kunnen beïnvloeden:

  • Zware en langdurige stress
  • Ondervoeding of slecht eten
  • Medicijngebruik
  • Te streng diëten
  • IJzertekort
  • Grote hormoonschommelingen
  • Verstoorde schildklier
  • Slechte bloedcirculatie van de hoofdhuid

Wat kunt u zelf tegen haarverlies doen?

Uw haar is een weerspiegeling van uw gezondheid. Om ongewild haarverlies te verminderen, kunt u in elk geval uw eetpatroon aanpassen en meer voedingsstoffen nemen die goed voor uw haar zijn. Probeer overmatig alcohol, roken, stress en te weinig nachtrust te vermijden en neem desgewenst extra voedingstoffen, mineralen en ijzer om eventuele tekorten aan te vullen.

Tijdelijk haarverlies

In een groot aantal gevallen kan er ook sprake van tijdelijk haarverlies zijn. Hierbij is de kans zeer groot dat de haaruitval stopt en uw haren vanzelf weer in aantal en volume toenemen.
Kijk ook bij haaruitval door ziektes waarbij haaruitval door bepaalde ziektebeelden wordt veroorzaakt.

Kan Hairstudio de Oase u helpen met uw haaruitval?

Hairstudio de Oase wil u graag helpen en samen met u beoordelen waar uw haarverlies vandaan komt. In een gratis adviesgesprek loop ik Lisa Hengeveld alles met u door en geef u gericht advies wat u het beste kunt doen.
Indien nodig en gewenst, kan Hairstudio de Oase een haarwerk of een haarstuk voor u maken, zodat wij hiermee uw normale haarvolume weer op niveau kunnen brengen.
Wilt u weten over u zorgverzekering of wilt u de vergoeding berekenen

 

Contact

Hairstudio de Oase
Abeltasmanplein 3
1448NL Purmerend
(De zorgcirkel lokatie Zuidland A-023)

 

Tel: 0299640553

Mobiel: 0612233162

Google map

Openingstijden

Haarwerksalon

Uitsluitend op afspraak,
Maandag t/m Zaterdag 
Ik kom ook aan huis en in het ziekenhuis

Kapsalon

Uitsluitend op afspraak,
dinsdag en donderdag 9:30 17:30 uur